} -->

NOSTALGIE


Vazand nostalgia unora dupa o forma de oranduire apusa din 89 , mi am propus sa fac un exercitiu de imaginatie, atat cat am, cum ar fii Romania in 2010, din punctul de vedere al unui om care foloseste zilnic calculatorul si acceseaza internetul, daca s ar fii pastrat aceea forma de stat.
Dimineata, trezirea, ceasul suna desteptarea cu o melodie patriotica, hitul nr. 1 in topul Radio Romania pe aceasta luna, spalarea cu apa rece si imbracarea cu costumul devenit uniforma , tip Apaca.
Metroul, inghesuiala, muncitori, elevi, toti imbracati si tunsi la fel si ascultand playlisturile pline de cuvantarile si indemnurile partidului la mp3 uri fabricate de Electronica , dupa licenta sovietica.
Omniprezentul Scanteia, rasfoit cu febrilitate si citit cu nesat, de un maistru, care musca cu pofta din painea veche de 2 zile in care a infipt 2 felii transparente, ca o radiografie, de salam de soia "made in romania".
Ce viata pitoreasca, ce chef de asa zisa munca pe care trebuie sa ma fac ca o prestez in biroul cu unicul tablou.
Deschid calculatorul, se incarca sistemul de operare realizat de specialistii nostri "R.S.R. OS", browserul de internet se incarca automat si imi afiseaza homepage ul www.pcr.ro, mecca informaticienilor socialisti.
Trebuie sa ma incadrez in cele doua ore in care ni se ofera curent electric ptr calculatoare, trebuie sa facem economie ne a ordonat luceafarul din Scornicesti, tastez repede, termin lucrarea, cu traspiratia siroind pe frunte ma uit la ceas , 1 ora 59 de minute, la limita, off, am scapat si azi.
Gata, drumul catre casa, aceeleasi costume, aceeleasi tunsori, aceelasi salam.
In timp ce ai mei se delecteaza cu un film la TVR1, cu un inginer care isi pune viata in mainile partidului, ma grabesc sa fac un CS. Este unul special, realizat de specialistii nostri, in care comunistii impusca si mereu inving imperialistii, dar asta numai pana la ora 22, cand off power, tot pentru plata datoriei externe.
Ce antivirusi, ce firewall, un nume este pe buzele tuturor Directia V, protectie garantata, on line si off line, 24/24.
Daca va plac jocurile de strategie puteti juca un fel de Settlers, in care jucatorul dezvolta o ferma, unde reuseste sa bata recordul la grau, kg/ha, sau sa conduca un santier naval, mai ceva ca S. Nicolaescu,intr un film din anii 80, distractie maxima.
Sigur ar fii existat si DC++, probabil cu numele RO++, unde sute de cantece patriotice si cuvantari ar fii stat gata de downloadat si de ascultat in boxele Dvs de multi vati.
In lista de messenger, obligatoriu , ar fii existat un buddy "securist" care te ar fii tras de urechi, si nu numai, la orice cuvant sau expresie nepotrivita.
Ma duc sa imi caut cravata de pionier, sigur am pastrat o undeva.


Succesuri