} -->

VIRTUALIZARE


Dupa aparitia win 7 , anul acesta, si a procesoarelor din ce in ce mai puternice, o tendinta care a luat un mare avant este virtualizarea.
Un client vechi, m a intrebat cum ar putea in win 7 sa aiba si XP ul, pentru a putea rula anumite programe.
Pentru versiuniile de 7, Professional, Enterprise si Ultimate trebuie, pentru a activa functia "Windows XP Mode" sa downloadati de aici, un kit de instalare oferit de Microsoft. Aveti rabdare cu downloadul fisierul este unul destul de mare de aproape 500mb.
Dupa instalare, da ti start-all programs-Windows Virtual Pc-Windows XP Mode. Urmati pasii si ve ti avea si XP ul mult dorit.



O alta posibilitate , care este mult mai complexa, nu complicata, free bineinteles, este oferita de Sun, sub numele Virtual Box, aceasta solutie de virtualizare ruleaza pe orice sistem de operare, Windows, Linux, etc, trebuie sa aveti numai kit ul sistemului pe care doriti sa il emulati.
Pentru, de exemplu, Ubuntu, trebuie sa aveti DVD ul, sau imaginea de DVD in calculator.
Virtualizarea se poate folosii si pentru navigare in siguranta pe internet, pentru rularea de anumite programe, sau pentu testarea hardwarelui care il aveti atunci cand doriri schimbarea sistemului de operare cu un altul.

Succesuri