} -->

CHIMIE NECESARA


In scoala nu mi a placut chimia (aveam 10 , dar adunate mediile pe toate cele 3 trimestre:) si mi am jurat ca nu o sa m ai am de a face cu ea dar...
Cum piata laptop urilor si a netbook urilor a luat un mare avant in ultimii ani, si accentul acestora este pus pe mobilitate, o componenta importanta a acestora este bateria.
Cum pentru bateriile de tipul lead-acid, cele folosite la masina, este recomandat sa fie mereu full, pentru cele de tip lithium, dupa ultimele cercetari facute de specialisti, pe care nu cred ca putem sa ii contrazicem, cel mai bine ar fii ca acestea sa fie incarcate in jurul valorii de 40%, state-of-charge (SoC).
Acest mod de utilizare face ca trecerea timpului sa aiba un impact minim asupra performantelor bateriei de tip lithium. Daca unei baterii care este mereu 100% full i se degradeaza performanta in timpul unui an cu 20%, o baterie care este folosita dupa recomandarile de mai sus ii scade performanta cu numai 4-5% pe an
Aceste date sunt obtinute daca folosirea bateriei are loc intr un loc cu temperatura medie de 25 grade celsius. Temperatura ridicata duce la scurtarea duratei de viata a unei baterii in mod dramatic.
Este recomandat, deasemenea, ca atunci cand depozitati bateria pentru o perioada lunga, aceasta sa fie pusa intr un loc cu temperatura cat m ai joasa, dar fara umiditate, si sa NU fie descarcata sau incarcata complet. Se recomanda incarcarea bateriei pentru o perioada de timp de 30 de minute inainte de depozitare.


Succesuri