} -->

R.I.P. NETBOOKS


Rusinat, lasati ochii in pamant (podea de fapt) in fata vanzatorului care va atrage atentia aproape silabisind: netbook nu notebook.
Alunecand pe gheata de pe trotuare, facand piruete, stanga dreapta, mai ceva ca o vedeta din NHL, si avand un spirit dezvoltat de autodidact, ajungeti acasa , aruncati getele, caciula, manusile, cu riscul unei palme dupa ceafa data parinteste de tata, deschideti desktop ul , va conectati la internet, google direct apare scris pe ecran din degetele Dvs inca inghetate si incepeti febril cautarea dupa cuvantul pe care si acum il auziti in urechi netbook.
Ideea a fost ca in schimbul unor preturi cuprinse intre 100 si 300$ sa le fie oferit copiilor din tari foarte sarace un portabil pentru scoala. Dar, apoi, s a intamplat un lucru foarte funny, oamenii din America si Europa au inceput sa le cumpere. Restul este istorie, ASUS, HP, LENOVO, ACER, DELL fabricand zeci de modele.
Motivele ptr care s a cumparat acest tip de portabil? de la este ieftin nu conteaza daca am ce face cu el, eram curios, il tin ca al 3 lea pc sa intru pe net ca avem retea la scoala la este roz cum as putea sa nu il cumpar (wtf).
Toate bune si frumoase, dar probleme au inceput sa apara atunci cand netbook ul - asa cum a fost el numit- era singurul calculator al unui user, acesta confundandu l cu un laptop adevarat, si avand pretentiile de rigoare.
Ecranul mic, intre 7 si 10 inch, tastatura incomoda, puterea mica de calcul , primele aveau celeron 900, spatiul de stocare cuprins intre 4 si 8GB, lipsa unitatii optice, toate acestea au facut ca producatorii sa prinda ideea ca userii nu se impaca bine cu aceste caracteristici facand netbook urile din ce in ce mai mari , transformandu le astfel in notebook uri!!!
Dar, vanzari s au facut, bani s au incasat, lumea a fost fericita cu noua jucarie...viata merge inainte cuvantul netbook se pare ca nu.
Cine isi aminteste, de exemplu, de EMILE BERLINER.

Succesuri