} -->

MAI MULTI...MAI HARNICI


Nu vb de populatia Chinei, care a a juns la 20% din populatia planetei, cat despre harnicia lor aceasta este proverbiala.
Vb de biti, cu cati mai multi cu atat mai bine :)
Tanar student pe la Harvard, William Henry Gates al III-lea aka BILL GATES, asta pana in anul III cand s a plictisit, impreuna cu prietenul lui PAUL ALLEN infiinteaza Microsoft.
Restul este istorie.
Multi dintre cei care si au luat un calculator in anii 2000 - 2004 aveau ca sistem de operare Windows 98, un sistem pe 32 de biti, si se multumeau cu 256 ram si un procesor de 900 - 1000, dar de atunci...multe date s au scurs pe internet. Cum in lumea calculatoarelor, sorry, in minunata lume a calculatoarelor evolutia este f rapida, s a facut urmatorul pas la 64 de biti. De ce 64 si nu, de exemplu 57?, am vrut sa evit dar trebuie putzina matematica.
Bine, bine este sarbatoare , scurtam lectia de matematica cat mai mult, oricum nu o cititi :)
Daca aveti un procesor, AMD sau INTEL, nu conteaza fabricantul, si acesta are pe cutia lui scris 64-bit computing , sau ceva cu cifra 64 (in afara pretului), este ok . Daca ati vandut ambalajul la un centru de colectare ptr a strange bani ptr un viitor upgrade, incercati programul de aici.
Bine, acum nu va apucati sa iesiti pe geamul de la camera sa strigati yupyyy am procesor pe 64 de biti, ele exista din 1961, si capul rautatilor a fost, ca in multe alte ocazii, IBM.
Pe langa procesorul capabil de 64 de biti trebuie sa folositi si un sistem de operare pe 64 de biti.
Cum vedeta anului este win 7 , vom vorbi in continuare de versiunea pe 64 de biti a acestuia.
Sa scurtam , ca se raceste friptura, ati dat banii pe 4GB de ram? , aveti un procesor capabil?, o placa video tare? treceti la soft pe 64 de biti.
Foloseste la adevaratul potential componentele pe care le aveti.
Este mai rapid, mai sigur si de viitor.
Dar, cum nu poti sa le ai pe toate in viata, au si acestea un punct slab care este legat de driverele device urilor care le aveti si doriti sa le folositi.
Inainte de a instala un sistem pe 64 de biti, cautati pe pagina de net a producatorului device ului daca acesta are drivere ptr 64 de biti.
Un punct bun de pornire a informarii cu privire la win7 - 64 il gasiti aici

Succesuri